Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Etiler'deki evinde Perşembe günü ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Büyükburç'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında torunu Lale Han Kaya vardı. Lale dedesinin tabutuna dokundu, fotoğrafını okşadı. Daha sonra Levent Camii'ne götürülen Büyükburç'un cenazesi kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada Büyükburç'un Levent Camii'ndeki cenaze töreninde olay çıktı. İmamın helallik istediği sırada camiye sonradan gelen iki kişi "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağırdı. Cemaatin tanımadığı bu kişiler, tepki üzerine camiden uzaklaştırıldı.Ancak gerginlik Levent'in ara sokaklarında tekme ve yumruklarla devam etti.

CENAZEDE OLAY ÇIKTI

Büyükburç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, sahnede hazırlanan platforma konuldu. Tabutun önüne de sanatçının fotoğrafı yerleştirildi. Saygı duruşunun ardından sanatçının seslendirdiği şarkılar eşliğinde Büyükburç ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.

Sanatçının kızı Özlem Büyükburç Kaya, son olarak yaklaşık iki ay önce babasıyla telefonla konuştuğunu ve sesini duyduğunu söyledi. 

Babasıyla 5 yıldır sürekli görüştüklerini, torunlarına daha çok zaman ayırdığını anlatan Kaya, Türkiye'nin büyük bir üstadını kaybettiğini kaydetti.

 


onlar icin bir kap su

SFbBox by PSD-Loft.com Website