Dolar için kritik üç gün

DOLAR önümüzdeki hafta da piyasalara yön verecek. Merkez Bankası faiz kararı, FED toplantısı ve Fitch’ten beklenen Türkiye kredi not değerlendirmeleri önümüzdeki hafta piyasaların seyrinde belirleyici olacak.

PİYasalarda denge arayışı devam ediyor. Borsada düşüş trendi, döviz kurları ve faiz oranlarında ise yükseliş hareketi hakim. Piyasalara dolar yön veriyor. Önümüzdeki hafta gündem oldukça yoğun. 17 Mart Salı merkez bankası faiz kararı, 18 Mart Çarşamba FED toplantısı, 20 Mart Cuma Fitch’den beklenen Türkiye kredi not değerlendirmeleri. Sonuçlarına göre üç gündem konusu da piyasalarda yön belirleyebilecek önemde.

BASKI DEVAM EDEBİLİR

Cumhurbaşkanlığındaki ekonomi zirvesi sonrası Merkez Bankasının faiz kararı ile FED toplantısı sonrası yapılacak açıklamada faiz artırımı için “Sabırlı” ifadesinin korunup korunmayacağı konusu yakından izlenecek. Piyasa beklentilerine göre değerlendirecek olursak, sabırlı ifadesinin kalkması FED’in faiz artırımının daha yakın bir tarihte olması olasılığını artıracağı için piyasalar üzerindeki baskının devamına neden olabilir. İfadenin açıklamalardaki yerini koruması da tansiyonu düşürücü işlev görebilir.

TEPKİ ALIMLARI OLABİLİR

Borsada düşüş trendi devam ediyor. 76.000-75.500 ilk önemli destek seviyeleri olarak görülürken bu seviyenin üzerinde tepki alımları görülebilir. 75.500 seviyesinin altında kalınması durumunda ise satış baskısı ve düşüş hareketinin devamı beklenebilir. Sonraki destek noktası 73.500 ve 72.600 seviyesinde bulunuyor. Tepki alımlarının ilk direnci 79.000-80.000 seviyelerinde. Tepki çıkışın devamı için 80.000 seviyenin geçilmesi önemli olacak. Borsada satış baskısı korunmakla birlikte geri çekilmelerde tepki alımlarının görüldüğü ancak direnç seviyelerin geçilmekte zorlanıldığı piyasa yapısı bir süre daha etkili olabilir.

 


onlar icin bir kap su

SFbBox by PSD-Loft.com Website